zaterdag 6 september 2008

Amerikaanse soldaat van de Coalitie gedood in Ana Kalay

In de plaats Ana Kalay in het centrale oostelijke deel van Afghanistan is dinsdag een soldaat van de internationale Coalitie om het leven gekomen toen zijn patrouille werd beschoten.

Het slachtoffer is de 35-jarige sergeant 1e klas Gregory A. Rodriguez uit Weidman in de staat Michigan, zo maakte het Amerikaanse ministerie van Defensie vrijdag bekend.

Rodriguez maakte deel uit van de K-9 unit van de 527th Military Police Company, 709th Military Police Battalion, 18th MP Brigade uit Ansbach in Duitsland.

De Verenigde Staten zetten in de oorlogen in Irak en Afghanistan ook personeel in dat oorspronkelijk in andere landen is gestationeerd, zoals Duitsland of Italië.

Kranten in Michigan melden dat Weidman een hondengeleider was. Hij overleed dinsdag aan de verwondingen die hij tijdens een vuurgevecht had opgelopen. Over het lot van zijn hond is niets bekend gemaakt.

Sergeant Rodrigues laat een vrouw na en drie kinderen die 8, 7 en 3 jaar oud zijn.

Ana Kalay ligt centraal in Afghanistan, in de provincie Ghazni, in een afgelegen en bergachtig gebied ongeveer tussen de hoofdstad Kabul en Kandahar.

Kranten in Michigan schrijven dat Rodrigues het 18e dodelijke slachtoffer met banden met deze staat in Afghanistan is sinds Operatie Enduring Freedom bijna 7 jaar geleden begon.