dinsdag 9 september 2008

Drie militairen van de Coalitie gedood in Oost-Afghanistan

In het oosten van Afghanistan zijn dinsdag 3 militairen van de Internationale Coalitie en een Afghaan om het leven gekomen door de ontploffing van een bermbom.

Volgens een verklaring van de Coalitie is de Afghaanse burger die stierf een contractaannemer.

De Coalitie bestaat uit ongeveer 17.000 manschappen die voornamelijk uit de Verenigde Staten afkomstig zijn.

Het Amerikaanse ministerie van Defensie maakte dinsdag de identiteit van twee slachtoffers bekend die op 4 en op 6 september om het leven kwamen in Afghanistan.

Het gaat om de 18-jarige soldaat Michael R. Dinterman uit Littlestown in de staat Pennsylvania. Dinterman overleed bij de patrouillepost Restrepo in de noordoostelijke provincie Kunar.

Hij maakte deel uit van de 1st Battalion, 26th Infantry Regiment, 3rd Brigade Combat Team, 1st Infantry Division uit Fort Hood in de staat Texas.

Hij overleed aan de verwondingen die hij op 6 september had opgelopen toen hij werd beschoten door vijandelijk vuur.

Op 4 september overleed soldaat Vincent C. Winston Jr. (22) uit St. Louis in de staat Missouri aan de verwondingen die hij opliep toen zijn voertuig werd geraakt door een bermbom. Hij maakte deel uit van dezelfde eenheid als Dinterman.

De dood van de drie militairen dinsdag in het oosten van Afghanistan brengt het totale aantal buitenlandse militairen dat deze maand in Afghanistan omkwam op zeker 12.