zaterdag 13 september 2008

Britse paratroeper gedood bij Forward Operating Base Gibraltar

In de provincie Helmand in Zuid-Afghanistan is vrijdag opnieuw een Britse militair om het leven gekomen. Het ministerie van Defensie maakte vrijdag bekend dat het om een lid gaat van het 2nd Battalion the Parachute Regiment.

De soldaat was op patrouille in de buurt van de Forward Operating Base Gibraltar toen hij met zijn groep op vijandelijke strijders stuitte. Hij kwam om het leven in het vuurgevecht dat volgde.

Het Britse ministerie maakte zaterdag de naam bekend van de paratroeper. Het gaat om de 23-jarige soldaat Jason Lee Rawstron, ook een lid van het 2nd Battalion, the Parachute Regiment.

Het ministerie maakte vrijdag de identiteit bekend van de militair die woensdag in Helmand de dood vond.

Het slachtoffer is de 40-jarige “Warrant Officer” tweede klas Gary 'Gaz' O'Donnell GM. Hij diende bij het 11 Explosive Ordnance Disposal Regiment Royal Logistic Corps.

Hij overleed aan verwondingen die hij opliep door de explosie van een bermbom in de buurt van de plaats Musa Qala in het noorden van de provincie Helmand.

Op het moment van het incident leidde een Improvised Explosive Device Disposal (IEDD) team van de Joint Force Explosive Ordnance Disposal (EOD) Group.

Ze hadden juist te maken gekregen met een “bermbom” die was ontdekt door een zogenoemd “hoog risico zoekteam”.

Ze hadden tot taal de weg veilig te maken in een gevaarlijk gebied in en rond de westkant van Musa Qala voor de 5 SCOTS Battlegroup.

O’Donell, die 17 jaar in het Britse leger diende, raakte dodelijk gewond toen de bom toch tot ontploffing kwam.

Zie ook
Opnieuw Brit gesneuveld in Helmand