maandag 22 september 2008

Tiener onder gesneuvelde Amerikanen in Afghanistan

Het Amerikaanse ministerie van Defensie heeft maandag de identiteit bekendgemaakt van de twee soldaten die op 20 september en de 4 soldaten die op 17 september sneuvelden in het oosten van Afghanistan. Onder de slachtoffers is een tiener.

Soldaat Joseph F. Gonzales (18) uit Tucson in Arizona en stafsergeant Nathan M. Cox (32) uit Walcott in de staat Iowa overleden op 20 september aan de verwondingen die ze hadden opgelopen toen hun voertuig in de Korengal Vallei op een bermbom reed.

Cox en Gonzales maakten deel uit van het 1st Battalion, 26th Infantry Regiment, 3rd Brigade Combat Team, 1st Infantry Division uit Fort Hood in de staat Texas.

Aan de oorlog laten de Verenigde Staten ook tieners deelnemen.

De soldaten ondersteunden Operation Enduring Freedom. Ook de NAVO maakte zaterdag melding van de dood van de twee mannen. Desondanks deelt het Amerikaanse ministerie al de slachtoffers in onder Operation Enduring Freedom, die eigenlijk bekendstaat als “de internationale Coalitie”.

Op 17 september stierven er vier Amerikaanse militairen in Gerdia Seria aan de verwondingen die ze hadden opgelopen toen hun voertuig werd geraakt door een bermbom.

De slachtoffers zijn sergeant Joshua W. Harris (21) uit Romeoville in de staat Illinous. Hij diende bij het 2nd Battalion 122nd Field Artillery, Illinois Army National Guard uit Robbins in Illinois.

Kapitein Bruce E. Hays (42) of Cheyenne uit de staat Wyoming maakte deel uit van de Wyoming Joint Forces Headquarters, Wyoming Army National Guard uit Cheyenne in Wyoming.

Eerste-luitenant Mohsin A. Naqvi (26) was afkomstig uit Newburgh in de staat New York. Hij was gelegerd bij het 1st Battalion, 11th Infantry uit Fort Benning in de staat Georgia.

Stafsergeant Jason A. Vazquez (24) kwam uit of Chicago, de hoofdstad van de staat Illinois, en diende bij de 2nd Battalion 122nd Field Artillery, Illinois Army National Guard uit Sycamore in Illinois.

Met de dood van deze soldaten is het aantal Amerikanen dat als gevolg van de operaties in Afghanistan om het leven is gekomen opgelopen tot boven de 600.

Aan de zijde van de andere landen die meedoen vielen 376 doden. Daarmee komt het totale aantal buitenlandse militairen dat door de oorlog in Afghanistan de dood vond op 980.