zaterdag 20 september 2008

Twee militairen van de ISAF gedood in Oost-Afghanistan

Twee soldaten van de International Security Assistance Force zijn zaterdag door een explosie in het oosten van Afghanistan om het leven gekomen.

Volgens de ISAF sneuvelden ze toen hun patrouille werd geraakt door een IED. Een woordvoerder van de veiligheidsmacht bracht zijn blijk van medeleven over aan de nabestaanden van de slachtoffers, waarvan de identiteit nog niet bekend werd gemaakt.

In het gewelddadige oosten zijn voornamelijk Amerikaanse troepen actief voor de ISAF. Ze worden daar ondersteund door onder meer Fransen, Tsjechen en Polen.

De afgelopen twee jaar zijn de opstandelingen in toenemende mate bermbommen in gaan zetten tegen Afghaanse veiligheidstroepen en leden van de ISAF en de internationale Coalitie.

Woordvoerders van de buitenlandse legermachten wijten het toenemende aantal slachtoffers onder hun troepen ook aan het groeien van hun legermacht in het land het uitvoeren van meer patrouilles.

In het zuiden van Afghanistan vonden zaterdag nog een soldaat van de Coalitie en twee burgers de dood door de ontploffing van een bermbom.

De ISAF en de Taliban hebben zich intussen bereid getoond om zondag met internationale Vrededag 24 uur de wapens niet te gebruiken.

Zie ook
Soldaat van de Coalitie gesneuveld in Zuid-Afghanistan
ISAF en Taliban bereid internationale Vredesdag te respecteren in Afghanistan